Update: Manchester City bevestigt komst van gewenste defensieve versterking

Update: Manchester City bevestigt komst van gewenste defensieve versterking

Gepubliceerd: maandag 28 september 2020 om 01:00ma 28-09-2020 om 01:00

Laatste update: dinsdag 29 september 2020 om 22:32di 29-09-2020 om 22:32

Benfica heeft Rúben Dias verkocht aan Manchester City. Met die transfer is een megabedrag van in totaal 71 miljoen euro gemoeid. De papieren moeten echter nog wel worden getekend. Nicolas Otamendi bewandelt de omgekeerde weg en wordt speler van Benfica.

Man City betaalt een vast bedrag van 68 miljoen euro voor de verdediger, exclusief 3,6 miljoen aan bonussen, zo maakt Benfica bekend in een persbericht. Dias is meteen een van de duurste verdedigers aller tijden. Harry Maguire gaat met 85 miljoen euro aan kop, gevolgd door Virgil van Dijk (80 miljoen) en Lucas Hernandez (75 miljoen). De transfer van Dias werd door hemzelf al min of meer aangekondigd. Afgelopen weekend nam hij afscheid van Benfica.

"Natuurlijk ben ik erg blij", zei hij na afloop van het met 2-0 gewonnen duel met Moreirense. "Het was een belangrijk moment voor mij, want dit is een speciale dag. Ik denk dat de mensen ook wel weten waarom."

Tegenover het vertrek van Dias naar Manchester City staat de komst van Otamendi. Benfica betaalt voor de Argentijnse verdediger een bedrag van vijftien miljoen euro. De transfer is onder voorbehoud van een medische keuring. De bijzondere dubbeldeal werd in Portugese media al aangekondigd. 

Update: Ook Manchester City heeft de transfer van Rúben Dias nu bevestigd. De 23-jarige centrale verdediger komt over van Benfica, zoals de Portugese club al aankondigde. Nicolás Otamendi bewandelt de omgekeerde weg. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws