Ten Hag kritisch: 'Als je zelf hebt gevoetbald, zie je dat hij voor de bal gaat'

Ten Hag kritisch: 'Als je zelf hebt gevoetbald, zie je dat hij voor de bal gaat'

Gepubliceerd: maandag 28 september 2020 om 06:58ma 28-09-2020 om 06:58

Erik ten Hag begrijpt helemaal niets van de rode kaart van Edson Álvarez tijdens de wedstrijd tegen Vitesse. De Mexicaan ging na een duel ongelukkig op het been van Loïs Openda staan en kreeg na inmenging van de VAR een rode kaart.

Arbiter Pol van Boekel wist na het bekijken van de beelden al snel genoeg en stuurde Álvarez met rood naar de kant. Ajax-trainer Erik ten Hag gaf na de wedstrijd tegen Sparta nog aan nooit in het openbaar over de arbitrage te willen praten, na de wedstrijd tegen Vitesse maakte hij een uitzondering.

"Het was een duel om de bal, hij ging vol voor de bal, dus ik vind hem niet te begrijpen", wordt Ten Hag geciteerd door De Telegraaf. "Hij ging per ongeluk op zijn been staan. Als je zelf hebt gevoetbald, zie je dat hij voor de bal gaat", aldus de trainer, die het opneemt voor zijn speler. 

De kans is aanwezig dat Ajax deze transferperiode nog aankopen gaat doen, verklapt Ten Hag na zijn steunbetuiging aan het adres van Álvarez. "Wij zijn continu bezig, evalueren nieuwe ontwikkelingen, hebben onze targets en we weten wat we doen. Of we aankopen verrichten hangt van heel veel facetten af. Maar als er kansen zijn, zullen we er vol voor gaan. Dat doen we in elke transferwindow", sluit hij af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws