Statement van de KNVB: amateurvoetbal gaat door, gesprek over steunpakket

Statement van de KNVB: amateurvoetbal gaat door, gesprek over steunpakket

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 13:49di 29-09-2020 om 13:49

De amateurcompetities worden de komende weken niet stilgelegd, laat de KNVB weten in reactie op de deze week afgekondigde extra coronamaatregelen. De kantines moeten voorlopig gesloten blijven en er mag geen publiek langs de lijn staan, maar de wedstrijden gaan wél door.

De voetbalbond heeft één dag na de persconferentie van premier Mark Rutte een statement geplaatst. "Dat deze nieuwe maatregelen, ondanks complimenten van de minister-president aan de sport, zijn genomen, is een enorm zware klap voor alle verenigingen en de vrijwilligers die keihard werken om een veilige situatie voor haar leden te creëren", laat directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee weten.

Vrijwel alle amateurclubs worden hard getroffen door de maatregelen: de inkomsten uit de kantines zijn van levensbelang, realiseert ook Van der Zee zich terdege. "We ontkomen helaas niet aan deze maatregelen. We gaan ervan uit dat als iedereen zich aan de nieuwe maatregelen houdt, de sportparken en kantines over drie weken weer veilig open kunnen gaan voor publiek."

De KNVB hoopt bovendien dat het de getroffen clubs tegemoet kan komen. De voetbalbond gaat samen met de overkoepelende NOC*NSF in conclaaf met de overheid, in de hoop een extra steunpakket af te dwingen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws