Overmars twijfelde over Ziyech-transfer: 'Hem bij Ajax naar binnen moeten duwen'

Overmars twijfelde over Ziyech-transfer: 'Hem bij Ajax naar binnen moeten duwen'

Gepubliceerd: woensdag 30 september 2020 om 13:07wo 30-09-2020 om 13:07

Laatste update: woensdag 30 september 2020 om 13:10wo 30-09-2020 om 13:10

Ajax maakt ook dit seizoen weer de grootste transferklappers in de Eredivisie. Andere topclubs als PSV, Feyenoord en AZ blijven qua transferinkomsten ver achter op de Amsterdamse club. Het is een verandering van de afgelopen jaren, ziet zaakwaarnemer Mustapha Nakhli.

Nakhli, de zaakwaarnemer van onder meer Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui, merkt dat Ajax zich de afgelopen jaren anders is gaan gedragen op de transfermarkt. "Als ik terugdenk aan de periode van de transfer van Hakim Ziyech van FC Twente naar Ajax; ik heb hem echt naar binnen moeten duwen", vertelt Nakhli in gesprek met Voetbal International.

"Aanvankelijk verkondigde Marc Overmars op het eigen clubkanaal dat ze genoeg middenvelders hadden. Maar de club werd uitgeschakeld door Rostov in de voorronde van de Champions League en niet veel later kwam Hakim alsnog. Sindsdien beseft Ajax dat je het met alleen eigen jeugd niet redt in de Champions League als je doelstelling is om te overwinteren", geeft Nakhli aan.

De 'Ajax-factor' lijkt een steeds grotere invloed te hebben op de hoogte van de transfersom. Zo vertrok Sven Botman, zonder dat hij écht doorbrak bij Ajax, voor een miljoenenbedrag naar OSC Lille. Nakhli ziet echter dat dit ook bij andere ploegen gebeurt. "Voor hoeveel ging Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur? Dertig miljoen euro. Volgens mij een heel mooi bedrag. Het gaat om de kwaliteit en ontwikkeling van de speler. Ajax had de voorbije jaren gewoon met een heel goede lichting te maken en dat uit zich ook logischerwijs in de transfersommen", sluit de zaakwaarnemer af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws