Atalanta laat geen spaan heel van Lazio: Hateboer volleert prachtig raak

30-09-2020 22:40
14

Atalanta Bergamo kent een uitstekende start in de Serie A. De ploeg van trainer Gian Piero Gasperini heeft ook de tweede wedstrijd winnend afgesloten. Op bezoek bij Lazio won het met ruime cijfers: 1-4.

De wedstrijden tussen Atalanta en Lazio staan de laatste jaren garant voor spektakel en ook ditmaal was er genoeg te zien in het Stadio Olimpico. Na tien minuten spelen was de eerste treffer al een feit: Robin Gosens dook op voor het doel van Lazio en tikte een voorzet van Hans Hateboer goed binnen voor de 0-1.

Beide ploegen zaten er fel op en scheidsrechter Fabio Maresca had meerdere gele kaarten nodig om de spelers onder controle te houden. Na een halfuur spelen werden de rollen tussen Gosens en Hateboer omgedraaid. Ditmaal gaf Gosens de voorzet en was het Hateboer die met een prachtige volley de 0-2 aantekende.

Nog voor rust kwam Atalanta op een 0-3 voorsprong. Alejandro 'Papu' Gómez mocht zo door de defensie van Lazio lopen en schoot beheerst raak in de verre hoek.

Lazio dacht na rust terug te komen in de wedstrijd door een intikker van Felipe Caicedo, maar vier minuten na deze treffer besliste Gómez de wedstrijd met een heerlijke streep in de kruising van het Lazio-doel: 1-4.

Sam Lammers mocht van Gasperini nog tien minuten meespelen, maar kon niet meer voor gevaar zorgen op de helft van Lazio. Atalanta komt door de overwinning op zes punten uit twee wedstrijden in de Serie A en gaat dus vrolijk verder met waar het afgelopen seizoen gebleven was.