'Ajax-factor zorgt voor irritatie en jaloezie bij andere topclubs in Nederland'

'Ajax-factor zorgt voor irritatie en jaloezie bij andere topclubs in Nederland'

Gepubliceerd: donderdag 1 oktober 2020 om 17:09do 01-10-2020 om 17:09

Ajax loopt financieel steeds verder weg van de concurrentie, maar zaakwaarnemer Michael Jansen denkt niet dat PSV, Feyenoord en AZ op een onoverbrugbare afstand zijn gezet. Wel moeten de Eredivisie-rivalen lijdzaam toezien hoe de Amsterdammers enorme transfersommen ontvangen.

Volgens Jansen, werkzaam voor Wasserman Netherlands, is er sprake van de 'Ajax-factor'. "Dat is momenteel wel het geval en zorgt voor irritatie en jaloezie bij de andere topclubs in Nederland", zegt de belangenbehartiger van onder meer Joël Veltman, Maarten Stekelenburg, Noa Lang en Sontje Hansen tegen Voetbal International.

Jansen stelt dat de markt zo beweegt. "Als een speler het op Champions League-niveau heeft laten zien, stijgt zijn waarde. Of als hij bijvoorbeeld international is van zijn land", vervolgt Jansen. "Dit heeft PSV jaren geleden, in de periode dat het jaarlijks kampioen werd en in de Champions League presteerde, ook meegemaakt. Ik trek het dus wat meer los van Ajax zelf en zie het meer als golfbewegingen en de waan van de dag."

Jansen ziet op veel vlakken een goede basis in Amsterdam. "Maar de combinatie van transferbeleid en jeugdopleiding biedt geen garantie dat Ajax elk jaar kampioen wordt. Dat heeft het afgelopen decennium ook aangetoond. Daarom voorzie ik ook hierin golfbewegingen als ook PSV, Feyenoord en AZ zich blijven ontwikkelen. Als dat het geval is, zal Ajax zeker te achterhalen blijven door de andere topclubs."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws