Schmidt licht zeven PSV'ers uit: 'Grote klasse als je dan zo reageert'

Schmidt licht zeven PSV'ers uit: 'Grote klasse als je dan zo reageert'

Gepubliceerd: donderdag 1 oktober 2020 om 22:30do 01-10-2020 om 22:30

Laatste update: donderdag 1 oktober 2020 om 22:41do 01-10-2020 om 22:41

Roger Schmidt is enthousiast over het optreden van PSV. De Duitse oefenmeester strooit met complimenten, nadat de Eindhovenaren ten koste van Rosenborg BK de groepsfase van de Europa League bereikten.

Debutant Eran Zahavi brak in Trondheim de ban voor PSV. "Eran Zahavi maakte in het verleden al veel goals en daarom hebben wij hem ook naar PSV gehaald", wordt Schmidt geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Hij is ook een echte teamspeler, met enorme eerzucht. Dat draagt hij over op de ploeg. Eran wil winnen en goals maken, maar ik wil ook Donyell (Malen, red.) complimenteren. Hij heeft zich heel nuttig gemaakt voor de ploeg en gewerkt."

Daarmee stopt de lofzang van Schmidt niet. "Jordan Teze en Olivier Boscagli waren top. We hebben hen de kans gegeven zich te ontwikkelen en ze hebben het uitstekend gedaan. Dat is niet vanzelfsprekend als je onder druk staat en je moet kwalificeren. Bij alle lange ballen moesten ze vanavond top zijn. Daarnaast hebben Mauro Júnior en Cody Gakpo het top gedaan en keihard gewerkt."

Ook invaller Jorrit Hendrix krijgt lof. "Een beslissend moment. Jorrit heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld en was duidelijk heel gemotiveerd. Hij heeft zijn klasse en ervaring gebracht. Vorige week heb ik hem eruit gelaten omdat niet duidelijk was of hij blijft. Als je dan zo reageert, is dat grote klasse."

Een klein smetje op de avond was het uitvallen van Philipp Max (spierblessure) en Ryan Thomas (enkelklachten). Schmidt kon nog geen uitsluitsel over de blessures geven. "We hopen ze snel terug te hebben."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws