Hoef je niet voor gestudeerd te hebben: Ajax is de beste ploeg van Nederland

"Hoef je niet voor gestudeerd te hebben: Ajax is de beste ploeg van Nederland"

02-10-2020 17:05
81

Danny Buijs maakt zijn borst nat voor de wedstrijd tegen Ajax van aankomende zondag. Winnen van 'de beste ploeg van Nederland' is niet onmogelijk, zegt de trainer van FC Groningen. Het lukte hem vorig jaar.

"Daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben: Ajax is de beste ploeg van Nederland. Zeker de afgelopen paar jaar", zegt Buijs tegen FC Groningen TV. "Het is in voetballend opzicht een hele goede ploeg met veel individuele kwaliteiten. Ondanks dat er een paar jongens weg is gegaan en nieuwe spelers bij zijn gekomen. Ze zitten als team in een fase waarin ze zich nog moeten ontwikkelen en moeten wennen aan elkaar. Maar dat ze veel kwaliteiten hebben is wel duidelijk."

Groningen is allesbehalve kansloos tegen Ajax, zegt Buijs. "Er zijn momenten dat je kunt winnen. Dat hebben we vorig jaar meegemaakt en het jaar daarvoor waren we ook heel dichtbij. Vorig jaar zat het een beetje mee en wonnen we met 2-1, dat geluk heb je soms nodig in zulke wedstrijden. Als je een goede dag hebt en Ajax een mindere, kun je in de buurt komen van een resultaat. Daar gaan we zondag ook weer voor."