RKC - PEC Zwolle wordt afgelast: vier coronabesmettingen aan Waalwijkse zijde

RKC - PEC Zwolle wordt afgelast: vier coronabesmettingen aan Waalwijkse zijde

03-10-2020 12:03 Laatste update: 12:14
216

Het Eredivisieduel RKC Waalwijk - PEC Zwolle is afgelast. De wedstrijd zou zaterdagavond om 18.45 uur worden afgetrapt, maar vanwege vier coronabesmettingen bij de thuisploeg en de daarmee samenhangende quarantaine van acht spelers kan de wedstrijd geen doorgang vinden.

De afgelopen 24 uur zijn de spelers en staf van RKC getest op het coronavirus. Daarbij zijn vier positieve gevallen geconstateerd en na het eerste bron- en contactonderzoek van de GGD is besloten dat acht spelers van de club in quarantaine moeten. Dat aantal zou nog verder kunnen oplopen en daarom heeft de KNVB besloten de wedstrijd te schrappen.

Het besluit is gemaakt na overleg tussen de bondsarts van de KNVB, de clubarts van RKC en de GGD. Dat valt te lezen op de website van de Waalwijkers. 'Geen van de partijen vindt het vernatwoord om de spelersgroep bij elkaar te brengen en de wedstrijd tegen PEC Zwolle te spelen', zo valt te lezen in het statement. De club vindt gezondheid en veiligheid van spelers het belangrijkste.

De wedstrijd zou zaterdagavond 3 oktober om 18.45 uur beginnen. De KNVB zal snel een nieuwe datum bekendmaken voor de wedstrijd.