Trainerswissel brengt Schalke nog niet verder: 0 punten, doelsaldo van 1-15

03-10-2020 20:32 Laatste update: 20:26
34

Schalke 04 is nog niet veel opgeschoten met zijn trainerswissel. Manuel Baum volgde deze week de ontslagen David Wagner op en zat tegen RB Leipzig voor het eerst op de bank: Die Königsblauen verloren echter ook hun derde Bundesliga-wedstrijd van het seizoen.

RB Leipzig-Schalke 04 4-0
Schalke kwam het eerste half uur nog ongeschonden door, maar daarna ging het hard: nog voor rust liep de thuisploeg uit naar een 3-0 voorsprong. De net ingevallen Can Bozdogan maakte een ongelukkige eigen goal, ex-PSV'er Angeliño kopte de 2-0 binnen en Willi Orbán tekende in de blessuretijd voor de derde treffer. In de tweede helft deed RB Leipzig het iets rustiger aan: Marcel Halstenberg legde met een benutte penalty de 4-0 eindstand vast. Schalke blijft hekkensluiter met nul punten en een doelsaldo van 1-15.

Atlético Madrid - Villarreal 0-0
Eerder deze week speelde Atlético al met 0-0 gelijk tegen promovendus Huesca, zaterdag is het de mannen van trainer Diego Simeone weer niet gelukt te winnen. Ook nu vielen er geen doelpunten: het duel met Villarreal eindigde in een 0-0 gelijkspel. Luis Suárez begon in de basis bij Atlético, maar wist het verschil niet te maken en werd na ongeveer zeventig minuten spelen vervangen door Diego Costa.

Atlético brengt zich met het gelijkspel meteen in de problemen in de Primera División en lijkt een stap terug te moeten doen in de strijd om het kampioenschap in Spanje.

NEC - FC Eindhoven 6-0
Eindhoven kon dertig minuten lang goed aanhaken bij NEC, maar zag de thuisploeg vervolgens snel weglopen. Souffian El Karouani en Rangelo Janga zorgden voor een 2-0 ruststand in Nijmegen.

Met deze doelpunten was de ban gebroken voor de mannen van trainer Rogier Meijer. Na nog geen tien minuten spelen in het tweede bedrijf stond er een 4-0 tussenstand op het scorebord door doelpunten van Jonathan Okita en Joep van der Sluijs. Dirk Proper en Jordy Bruijn zorgden voor de eindstand van 6-0. Eindhoven-speler Pieter Boagaers moest in de blessuretijd inrukken met een rode kaart.

NEC komt door deze overwinning op negen punten uit zes wedstrijden.