Jansen: 'Altijd 'een kilo dit' en 'een kilo zus'… Prima, joh. Bekijk het lekker'

Jansen: 'Altijd 'een kilo dit' en 'een kilo zus'… Prima, joh. Bekijk het lekker'

03-10-2020 23:18
69

FC Emmen-routinier Anco Jansen heeft de kritiek van FOX Sports-analisten Hugo Borst, Ronald de Boer en Kees Kwakman verworpen. Zij vonden dat Jansen een paar kilo te zwaar was, maar de 31-jarige Zwollenaar was zelf van mening dat dit wel meevalt.

Jansen viel zaterdag tijdens de rust van FC Twente-FC Emmen in: de thuisploeg kwam kort daarna op 1-0, maar de gasten uit Drenthe richtten zich op en voetbalden zich onder aanvoering van Jansen naar een 1-1 gelijkspel. Kwakman was lyrisch over de spelmaker, maar vond wel dat 'er nog wel vijf kilo af mag'. "Ik moet nog fitter worden, simpel. Maar ik kom van ver", reageerde hoofdrolspeler zelf tegenover FOX Sports, doelend op de slepende knieblessure die hem maandenlang aan de kant hield. "45 minuten gespeeld, dat is voor mij al mooi. En de discussie over hoe fit ik ben... Die laat ik aan anderen over."

Jansen had dan ook weinig zin om zich te mengen in de discussie met de FOX Sports-analisten. "Het is altijd 'een kilo dit' en 'een kilo zus'… Ik vind het prima, joh. Bekijk het lekker. Of ik vanavond (zaterdag, red.) het verschil heb gemaakt? Daar ben ik voetballer voor. Misschien met een kilootje te veel. Wie zal het zeggen? Ik zeg van niet."