'Manchester United gaat op slotdag transferperiode twee toptransfers afronden'

'Manchester United gaat op slotdag transferperiode twee toptransfers afronden'

05-10-2020 07:00
20

Manchester United hoopt op de slotdag van de Engelse transferperiode twee transfers af te ronden. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano van Sky Sport Italia en The Guardian. Edinson Cavani (clubloos) en Alex Telles (FC Porto) moeten de overstap maken naar Old Trafford.

De kans is groot dat Manchester United de dubbeldeal maandag afrondt, klinkt het. Cavani is transfervrij na zijn vertrek bij Paris Saint-Germain en werd afgelopen zaterdag al nadrukkelijk gelinkt aan een move naar de Premier League-grootmacht. De onderhandelingen met FC Porto over Telles kwamen zondag in een stroomversnelling.

Daarnaast werkt United aan de komst van Ousmane Dembélé. De Franse aanvaller van FC Barcelona staat op de nominatie om tot het einde van het seizoen gehuurd te worden. Met het vrijgekomen salaris is Barça van plan om naar Olympique Lyon te gaan voor Memphis Depay. De Oranje-spits is er persoonlijk al uit met de club van trainer Ronald Koeman.

Cavani kan voor twee seizoenen tekenen in Manchester. Telles zit in zijn laatste contractjaar bij FC Porto. In zijn verbintenis is een clausule van 40 miljoen euro opgenomen, maar naar verluidt heeft Manchester United goede hoop dat Telles voor 25 miljoen euro overgenomen kan worden.

Dat Manchester United met spoed versterkingen nodig heeft, werd zondag pijnlijk duidelijk. De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer verloor in eigen huis met 1-6 van Tottenham Hotspur. Dat was een evenaring van het negatieve record uit 2011.