'Atlanta-spelers juichten na hattrick Lucas Moura tegen Ajax vanwege De Boer'

'Atlanta-spelers juichten na hattrick Lucas Moura tegen Ajax vanwege De Boer'

05-10-2020 14:56 Laatste update: 15:10
164

Een bijzondere onthulling van The Athletic, gescout door NRC: de spelers van Atlanta United provoceerden Frank de Boer toen Lucas Moura op 8 mei 2019 met zijn derde doelpunt van de avond Ajax elimineerde in de halve finale van de Champions League.

Atlanta United bereidde zich die dag voor op de Major League Soccer-wedstrijd tegen Toronto FC. In de uren voor het competitieduel bekeek de selectie de halve finale van de Champions League tussen Ajax en Tottenham. 'Als de Braziliaanse aanvaller Lucas Moura van de Spurs in de slotseconden de 2-3 maakt, en Ajax uitschakelt, hoort Atlanta-coach Frank de Boer het uitbundige gejoel. Voor een deel is dat tegen hem gericht als voormalig Ajax-grootheid', schrijft NRC.

Atlanta-captain Michael Parkhurst bevestigt het desgevraagd aan de Nederlandse krant. Hij ziet het echter niet als 'kwaadaardig', maar 'een pesterijtje'. Voor een aantal Zuid-Amerikaanse spelers zat er wel 'een randje aan', klinkt het. "Die maakten het persoonlijk tegen hem gericht, en tegen de staf. Er klonk een gebrek aan respect in door", aldus Parkhurst.

Het boterde vanaf het begin niet tussen De Boer en de Zuid-Amerikaanse enclave van Atlanta United, aldus Parkhurst. "Het wekte bij sommige jongens irritatie dat hij zich op de defensieve tactieken richtte. Zo van: dit is niet wie wij zijn, wat wij doen." De Boer hield het uiteindelijk 557 dagen vol. Een reeks slechte resultaten in de zomer werden de nieuwe bondscoach van Oranje fataal. Parkhurst: "Er was geen klik. Onder hem speelden de meeste spelers onder hun kunnen."