De Graafschap dankt 'herrezen' Seuntjens en boekt zwaarbevochten zege in Kralingen

De Graafschap dankt 'herrezen' Seuntjens en boekt zwaarbevochten zege in Kralingen

05-10-2020 20:36 Laatste update: 20:52
42

De Graafschap dreigde maandagavond dure punten te laten liggen in de race om promotie naar de Eredivisie. De Superboeren speelden ruim een uur lang met één man meer tegen Excelsior, maar pakten pas in de slotfase de punten in Kralingen.

Excelsior-De Graafschap 1-2
Na de openingsfase leek er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Mike Snoei. De Graafschap was al vroeg op voorsprong gekomen via een vrije trap van Mo Hamdaoui, moest na een rake penalty van Reuven Niemeijer de 1-1 incasseren, maar zag Excelsior na 24 minuten een rode kaart incasseren. Brandon Ormonde-Ottewill haalde de doorgebroken Daryl van Mieghem neer en mocht vertrekken.

De gasten uit Doetinchem bestookten het Excelsior-doel, maar leken alsnog af te koersen op een gelijkspel. In de absolute slotfase stond Ralf Seuntjens echter op. The Seun of God leek medio september een zware blessure op te lopen, maar herstelde sneller dan verwacht en kon tegen Excelsior alweer invallen: maandagavond bleek hij goud waard met de winnende goal. De Graafschap komt op negen punten uit vier wedstrijden, heeft drie verliespunten minder dan koploper NAC Breda en klimt naar plek drie.