Twee nieuwe aanvallers voor Heerenveen: transferdeals met AZ en KRC Genk

Twee nieuwe aanvallers voor Heerenveen: transferdeals met AZ en KRC Genk

Gepubliceerd: dinsdag 6 oktober 2020 om 16:08di 06-10-2020 om 16:08

Laatste update: dinsdag 6 oktober 2020 om 16:10di 06-10-2020 om 16:10

SC Heerenveen slaat dinsdagmiddag een opvallende dubbelslag op de transfermarkt. Rasmus Wendt (20) en Benjamin Nygren (19), twee talentvolle Zweedse aanvallers, worden respectievelijk overgenomen van AZ en KRC Genk.

Op de website van AZ valt te lezen dat Wendt, een 20-jarige aanvaller uit Zweden, per direct wordt overgenomen door de Friezen. De jonge Wendt werd in januari 2019 door AZ overgenomen van BK Häcken en debuteerde nog niet in het betaalde voetbal, mede door een langdurige blessure. Hij speelde voornamelijk voor het Onder 19-elftal van de Alkmaarders.

Heerenveen meldt zelf dat het Benjamin Nygren voor twee seizoenen heeft gehuurd van Genk. Daarnaast heeft het een optie tot koop op de negentienjarige jeugdinternational bedongen. Hij trok in 2019 naar de Belgische competitie, waar hij vijf officiële wedstrijden speelde. Daarin maakte hij één doelpunt.

Gerry Hamstra, technisch manager van de Friezen, laat weten verheugd te zijn dat Nygren in Friesland tekent. "We zochten naar een aanvaller die op meerdere posities uit de voeten kan. Met Benjamin halen we een kwaliteitsspeler binnen die weet wat er wordt gevraagd op het hoogste niveau. Door zijn komst krijgen we aanvallend meer mogelijkheden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws