'Megastunt is aanstaande in Eindhoven: Götze op weg naar PSV'

'Megastunt is aanstaande in Eindhoven: Götze op weg naar PSV'

06-10-2020 20:15 Laatste update: 20:30
623

PSV gaat op de slotdag van de transfermarkt een grote stunt realiseren. De club is hard op weg om de Duitse wereldkampioen Mario Götze te strikken.

Dat melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. Dinsdagavond werd de auto van Götze gespot bij het Philips Stadion, maar toen kon nog niet met zekerheid worden gezegd dat hij inderdaad de inzittende was. Het leek te mooi om waar te zijn, maar toch is het zo: Götze gaat naar PSV en tekent in Eindhoven voor twee seizoenen. Hij wordt dinsdagavond nog gekeurd in Eindhoven.

PSV slaat met het aantrekken van Götze een homerun. De Duitser zat zonder club en dus hoeven de Eindhovenaren ook geen transfersom op tafel te leggen. Het leek er eerst op dat Götze naar Hertha BSC zou gaan, maar die transfer ketste op het laatste moment af.

Volgens transferexpert Fabrizio Romano wees Götze meerdere aanbiedingen af. Hij kon naar Italië en stond ook in de belangstelling van Bayern München, dat hem niet binnenhaalde.

PSV wist eerder op dinsdag Adrian Fein (Bayern München) en Marco van Ginkel (Chelsea) te strikken. Met het aantrekken van Götze lijkt de selectie van trainer Roger Schmidt rond te zijn. De club kende een uiterst productieve transferzomer: naast Götze kwamen ook Ibrahim Sangaré, Philipp Max, Eran Zahavi, Vincent Müller en Yvon Mvogo naar Eindhoven