AZ rondt deal met Chelsea af: 'Hopen dat het ook voor langere termijn kan'

AZ rondt deal met Chelsea af: 'Hopen dat het ook voor langere termijn kan'

06-10-2020 21:06 Laatste update: 21:13
16

AZ heeft de komst van Juan Familia-Castillo bevestigd. De twintigjarige linksback wordt voor één seizoen gehuurd van Chelsea. Het afgelopen jaar was hij nog op huurbasis actief voor zijn oude club Ajax.

In Amsterdam maakte Familia-Castillo zijn minuten voor Jong Ajax. Hij kwam tot 23 optredens in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij zes assists gaf. Bij AZ gaat hij als stand-in voor Owen Wijndal dienen. Die rol neemt hij over van Thomas Ouwejan. "Ik ben super blij met deze stap naar AZ en heb er veel zin in", zegt hij op de clubsite. "AZ is een van de grote clubs uit Nederland, die elk jaar nog steeds groeit. Ik kan niet wachten om hier te beginnen."

Familia-Castillo begon met voetballen bij het Amsterdamse Zeeburgia. Via de amateurs belandde hij in de jeugdopleiding van Ajax. In 2016 verruilde hij de Amsterdammers voor Chelsea, maar tot een debuut in de hoofdmacht van The Blues kwam het nog niet.

"Hij past in het profiel dat wij zoeken", vertelt technisch directeur Max Huiberts van AZ. "We hebben met Owen een linksback van het Nederlands elftal. Bij Jong AZ hebben we Maxim Gullit. Dat vonden wij tekort. Daar moest nog iemand bij. Nu hebben we drie spelers voor die twee posities. Waarbij Owen natuurlijk onomstreden is."

Van een optie tot koop is nog geen sprake, benadrukt Huiberts. "We hebben hem in eerste instantie voor de rest van het seizoen gehuurd. We hebben behoorlijk de tijd om te kijken of het ook voor de langere termijn kan, maar dat was op dit moment nog niet mogelijk." Toch ziet AZ in Familia-Castillo een mogelijke opvolger van Wijndal, mocht die een transfer maken. "Dat hoop ik wel."