'Van La Parra kan terugkeren in Eredivisie: twee Nederlandse clubs zijn concreet'

'Van La Parra kan terugkeren in Eredivisie: twee Nederlandse clubs zijn concreet'

07-10-2020 09:50
30

PEC Zwolle en VVV-Venlo zijn in een slag verwikkeld om Rajiv van La Parra, meldt het Algemeen Dagblad. De 29-jarige vleugelspeler is transfervrij en kan daardoor ook na de transferdeadline nog worden vastgelegd.

Van La Parra heeft al een gesprek bij PEC Zwolle achter de rug, maar staat ook in de concrete belangstelling van VVV. Hij speelde het afgelopen seizoen voor Rode Ster Belgrado. De Servische topclub nam hem een jaar geleden nog voor 1,2 miljoen euro over van Huddersfield Town. Hoewel Van La Parra met Rode Ster in de Champions League actief was, liet hij begin april zijn contract ontbinden.

Voetbal International meldde destijds al dat de Rotterdammer over belangstelling niet had te klagen. Vanuit Engeland en Turkije was er interesse en ook het Griekse PAOK Saloniki had wel oren naar een samenwerking. Ook nu zitten er naast PEC en VVV nog buitenlandse clubs achter hem aan, weet het AD.

Van La Parra speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord, voordat hij op jonge leeftijd naar Caen vertrok. In 2011 werd hij opgepikt door sc Heerenveen, waar hij zijn doorbraak in de Eredivisie beleefde en een transfer naar Engeland verdiende. Daar was hij actief voor Wolverhampton Wanderers, Brighton & Hove Albion en Middlesbrough.