'Real-life hero' Salah helpt uitgescholden dakloze in Liverpool: 'Wat een legende'

'Real-life hero' Salah helpt uitgescholden dakloze in Liverpool: 'Wat een legende'

07-10-2020 11:33
69

Mohamed Salah heeft in september een heldendaad verricht. De Liverpool-aanvaller kwam in de stad een dakloze man tegen die werd uitgescholden door een groepje mensen. Salah greep in, wist het opstootje te beëindigen en gaf de dakloze man vervolgens 110 euro.

De dakloze man, David Craig, doet een aantal weken na de gebeurtenis zijn verhaal in The Sun. "Mo was net zo geweldig als dat hij op het voetbalveld is voor Liverpool", geeft Craig aan. "Hij hoorde wat de groep jongens tegen mij zei, draaide zich vervolgens om en zei: dat zouden jullie kunnen zijn over een aantal jaar. Ik wist dat ik niet aan het hallicuneren was toen Mo me daarna 110 euro gaf. Wat een legende."

Het verhaal wordt bevestigd door de camerabeelden van een tankstation. Craig geeft aan dat hij nu bijna zes jaar dakloos is, nadat hij ruzie kreeg met zijn familie. "Mo zag dat een aantal mannen me belachelijk aan het maken was", vervolgt hij. "Ze vroegen me waarom ik bedelde en vertelden me dat ik werk moest zoeken. Mo zag wat er gebeurde en zei er wat van. Daarna liep hij naar de pinautomaat. Hij is een 'real-life hero' en ik wil hem bedanken", sluit Craig af.

De aanvaller van Liverpool kwam in het verleden al eerder op dergelijke manieren in het nieuws. Zo financierde hij twee jaar geleden een ziekenhuis in Egypte en zorgde hij ervoor dat er in zijn geboorteland een school voor meisjes werd gebouwd.