Ook RKC verrast op Deadline Day: 'Vier, vijf jaar geleden kon ik naar Ajax'

Ook RKC verrast op Deadline Day: 'Vier, vijf jaar geleden kon ik naar Ajax'

Gepubliceerd: woensdag 7 oktober 2020 om 21:35wo 07-10-2020 om 21:35

Ola John vindt het zelf ook wel verrassend dat hij dit seizoen voor RKC Waalwijk speelt. De 28-jarige buitenspeler kwam op Deadline Day over van Vitória Guimarães, waar hij voornamelijk op de bank zat. In het Mandemakers Stadion tekende hij een contract voor één seizoen.

"Na acht jaar in het buitenland wilde ik graag terugkeren naar Nederland", zegt John tegen Omroep Brabant. "Ik heb natuurlijk een verleden bij FC Twente en iedereen dacht dat ik daar zou terugkeren. Dat had ik zelf ook voor ogen, maar die club zat al vol. In de coronatijd is het veel moeilijker om een club te vinden. In het verleden waren er altijd andere opties waar ik voor koos. Vier of vijf jaar geleden kon ik naar Ajax, maar dat is uiteindelijk niets geworden."

De éénmalig Oranje-international erkent dat zijn buitenlandse avonturen niet helemaal hebben opgeleverd wat hij had verwacht toen hij op twintigjarige leeftijd vertrok. "Het zag er goed uit toen ik vertrok. Na mijn eerste jaar bij Benfica kon ik naar de top, maar de club vroeg vijftig tot zestig miljoen euro. Een transfer naar AC Milan ging niet door. Er was ook belangstelling van Manchester United, maar van een transfer kwam het niet. Daar baal ik van. Daarna is het - mede door verhuurperiodes - minder gegaan."

"Mentaal ben ik daar wel sterker van geworden en als mens ben ik gegroeid. Als voetballer minder", stelt John. "Daarom hoop ik nu echt het plezier terug te vinden in het spelletje waar ik zo van houd en gewoon weer lekker te voetballen." Hij benadrukt dat hij nog ambities heeft. "En ik snap dat er verwachtingen zijn, dat mensen willen weten of Ola John het nog kan. Dat is spannend, maar ik ben er niet bang voor. Ik heb er vooral zin in."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws