'PSV kan het salaris van Bruma en Götze ongeveer tegen elkaar wegstrepen'

'PSV kan het salaris van Bruma en Götze ongeveer tegen elkaar wegstrepen'

Gepubliceerd: donderdag 8 oktober 2020 om 16:30do 08-10-2020 om 16:30

Niet alleen trainer Roger Schmidt, ook Armindo Bruma heeft de toptransfer van Mario Götze naar PSV mogelijk gemaakt. Toon Gerbrands onthult tegenover Voetbal International dat het salaris van de Duitse versterking en vertrokken Portugees 'ongeveer tegen elkaar kunnen worden weggestreept'.

Het salarisplafond van PSV lag in het verleden op één miljoen euro, maar door premies, bonussen en tekengelden gingen sommige spelers daar overheen. Met de komst van Philipp Max, Eran Zahavi, Ibrahim Sangaré en Götze heeft de club definitief afscheid genomen van de financiële grens. 

Het jaarsalaris van Götze in Eindhoven wordt geschat op twee à drie miljoen euro. PSV neemt echter geen onverantwoorde risico's, benadrukt Gerbrands tegenover VI. "Kijk maar naar de afgelopen jaren, dan wisselt het twee à drie miljoen euro. Dat heeft dan vooral te maken met premies die we moeten betalen", aldus de algemeen directeur van PSV.

"De transfer van Götze is een goed voorbeeld", vervolgt hij. "Eerlijk gezegd had ik het idee dat we hem niet konden betalen. Bruma is weggegaan (op huurbasis naar Olympiakos, red.), dus kwam er ruimte in het salarisbudget en dat konden we besteden aan Götze. (...) Het salaris van Bruma en Götze kunnen we ongeveer tegen elkaar wegstrepen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws