Overmars schenkt bij Ajax klare wijn over Ihattaren, Zahavi en Schöne

Overmars schenkt bij Ajax klare wijn over Ihattaren, Zahavi en Schöne

09-10-2020 17:47 Laatste update: 17:48
176

Marc Overmars laat zich in een groot interview met Ajax TV uit over PSV'ers Mohamed Ihattaren en Eran Zahavi en Lasse Schöne. Ihattaren wordt gelinkt aan Ajax omdat hij in Eindhoven op de bank zit en Zahavi had zelfs contact met de Amsterdammers, maar tekende uiteindelijk bij PSV. Schöne heeft mot met zijn club Genoa.

Supporters van Ajax zien Ihattaren maar wat graag naar Amsterdam komen. Overmars laat weten dat hij momenteel geen serieuze optie is voor Ajax. "Op dit moment eigenlijk niet. Het is wel een type speler dat bij Ajax zou kunnen passen."

Zahavi en Schöne
Nadat Zahavi bij PSV tekende, kwam naar buiten dat ook Ajax hem wilde hebben. Trainer Erik ten Hag zei dat de Israëlische spits in Amsterdam was aangeboden, maar de speler wilde van dat verhaal niets weten. Hij schijnt zelfs een contractvoorstel te hebben gekregen van Ajax. Overmars vertelt zijn kant van het verhaal.

"Het is een heel goede speler. Ik schakel op vijf  à zes verschillende borden", zegt de directeur spelersbeleid. "Ik heb contact gehad met zijn management. Als er voorin bij ons wat veranderingen hadden plaatsgevonden, zou hij misschien een kandidaat zijn geworden. Maar zover is het niet gekomen, we hebben het een beetje laten rusten. Uiteindelijk hebben we niet doorgepakt."

Overmars ziet Schöne niet terugkeren bij Ajax, niet als speler althans. "Ik denk dat dat voorbij is. Ik denk wel dat hij ooit terugkomt, maar dan in een andere functie."