Mathijsen tevreden: 'Absolute topclubs doen graag zaken met Willem II'

Mathijsen tevreden: 'Absolute topclubs doen graag zaken met Willem II'

10-10-2020 10:13
52

Er was de afgelopen maanden voldoende interesse in spelers van Willem II, maar de club uit Tilburg hoefde ondanks de coronacrisis niet te verkopen. Technisch directeur Joris Mathijsen is tevreden over het verloop van de transferperiode.

Mathijsen was constant bezig om mogelijke aanwinsten in beeld te brengen. Het gonsde van de geruchten in Tilburg, voornamelijk rond Mike Trésor. "Zaakwaarnemers informeerden naar de vraagprijs", vertelt de technisch directeur in gesprek met het Brabants Dagblad. "Natuurlijk willen we ooit spelers verkopen. Maar op dit moment was het niet noodzakelijk en waren er geen clubs die de juiste prijs wilden betalen."

De interesse zorgde er wel voor dat Mathijsen constant alert moest blijven. "We moesten steeds andere opties in kaart brengen. Er kwamen ook continu spelers op de markt die interessant konden zijn. Wat in mei of juni nog onhaalbaar leek kwam plots toch binnen bereik. Bijvoorbeeld Jan-Arie van der Heijden, die in het begin van de transferwindow niet beschikbaar was, maar in oktober wel voor Willem II koos."

Alexander Isak
Mathijsen merkt dat het voor Willem II sinds de succesvolle huurperiode van Alexander Isak steeds makkelijker wordt om spelers naar de club te halen. "Die maakte door een verhuurperiode van een halfjaar aan Willem II een transfer naar Real Sociedad en keerde terug in de Zweedse nationale ploeg. Hij speelde zich in de kijker bij absolute topclubs", vertelt Mathijsen over de spits. "We merken dat sinds Isak, Kostas Tsimikas en Diego Palacios en de transfers van Fran Sol en Daniel Crowley absolute topclubs graag zaken doen met Willem II."