Kuipers: 'Baalde ervan naar de kant te worden geroepen, wil die fout niet maken'

Kuipers: 'Baalde ervan naar de kant te worden geroepen, wil die fout niet maken'

10-10-2020 11:03
26

Björn Kuipers kan zich de eerste keer dat hij door de VAR naar het beeldscherm werd geroepen nog goed herinneren. De arbiter ziet dat de VAR een goede toevoeging is aan het hedendaagse voetbal, maar geeft ook aan dat het af en toe kan gaan knagen aan je zelfvertrouwen.

Kuipers vond het niet makkelijk om naar de kant te worden geroepen, toen de VAR net was ingevoerd. "In het begin is het heel erg lastig. Ik kan me herinneren dat ik voor het eerst naar de kant werd geroepen, dat was met een situatie van Neymar tijdens de wereldbeker. Ik baalde er gewoon van om naar de kant te worden geroepen. Je wil die fout niet maken", vertelt hij in gesprek met FOX Sports.

Toch is het goed dat de VAR er tegenwoordig is, stelt Kuipers. "Het wordt een onderdeel van het voetbal. We kunnen als scheidsrechter gewoon niet alles zien. Het is maar goed dat de VAR er is om je af en toe te corrigeren. Maar je moet ook niet te vaak naar de kant worden geroepen, dan geeft het een beetje een vervelend gevoel. Dan kan het gaan knagen aan je zelfvertrouwen als scheidsrechter."