'Zou volstrekt onbegrijpelijk en ongeloofwaardig zijn als we niet voetballen'

'Zou volstrekt onbegrijpelijk en ongeloofwaardig zijn als we niet voetballen'

12-10-2020 07:49 Laatste update: 08:42
33

Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB, verwacht dat er ook aanstaand weekend 'gewoon' gevoetbald kan worden. Hij doelt daarmee op de aangescherpte maatregelen die minister-president Mark Rutte dinsdag waarschijnlijk in gaat voeren.

"Het zou volstrekt onbegrijpelijk en ongeloofwaardig zijn als we niet zouden voetballen", vertelt Gudde aan tafel bij Studio Voetbal van de NOS. "Dat de besmettingen oplopen en dat er harde maatregelen moeten volgen is duidelijk, maar dan moet je wel de vinger op de zere plek leggen en dat is zeker niet het voetbal."

Gudde geeft aan dat er in de vierde speelronde van de Eredivisie, waarin er zonder publiek werd gespeeld, en ook daarvoor 'ongelooflijk veel goed is gegaan'. "In mijn ogen moet je ten minste zonder publiek kunnen spelen, maar moet er ook een perspectief zijn voor de hele evenementenbranche als de dalende lijn weer wordt ingezet."

Het is nog niet bekend welke nieuwe maatregelen het kabinet deze week in gaat zetten om het toenemend aantal besmettingen tegen te gaan. Gudde gaf aan contact te hebben met het ministerie van VWS: op dat vlak is er nog geen nieuws.