Tijdelijk vertrek bij Feyenoord: 'Advocaat gaf aan dat het lastig zou worden'

Tijdelijk vertrek bij Feyenoord: 'Advocaat gaf aan dat het lastig zou worden'

Gepubliceerd: maandag 12 oktober 2020 om 17:10ma 12-10-2020 om 17:10

Wouter Burger speelt dit seizoen op huurbasis bij Sparta Rotterdam. Na een goed gesprek met Feyenoord-trainer Dick Advocaat heeft hij besloten om tijdelijk naar Het Kasteel te vertrekken.

"Twee weken geleden heb ik gezeten met Advocaat, over mijn speelminuten bij Feyenoord", begint Burger in gesprek met het clubkanaal van Sparta. "Hij gaf aan dat het lastig zou worden, dat er niet heel veel speelminuten voor mij aan zaten te komen. Toen heb ik aangegeven dat ik graag verhuurd wilde worden, de club wilde ook graag dat ik me verder zou ontwikkelen."

Lang hoefde Burger niet te zoeken naar een nieuwe club. "Ik ben met mijn zaakwaarnemer gaan kijken naar clubs die geïnteresseerd waren. Sparta kwam al snel omhoog. Daar had ik gelijk een goed gevoel bij, omdat het een club is die ik redelijk goed ken. We hebben in de jeugd ook vaak tegen Sparta gespeeld. Ik kan op hetzelfde adres blijven wonen, dat waren allemaal dingen die meespeelden. Sparta is een mooie club."

Burger verwacht dat Sparta zich dit seizoen gaat handhaven in de Eredivisie. "Ik denk dat we een selectie hebben die goed genoeg is om in de Eredivisie te blijven. We kunnen goed verzorgd voetbal spelen, maar op sommige momenten ook knokken voor de punten", sluit hij af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws