Update: volgende Nederlandse nominatie op shortlist Ballon d'Or Dream Team

Update: volgende Nederlandse nominatie op shortlist Ballon d'Or Dream Team

12-10-2020 18:05 Laatste update: 18:56
46

Het regent nominaties voor Nederlandse voetballers in de zoektocht van France Football naar de beste elf spelers ooit. Vanwege de uitbraak van het coronavirus reikt France Football dit jaar geen Ballon d'Or uit aan de beste voetballer van het jaar, maar neemt het de helden van vroeger onder de loep.

Inmiddels zijn de keepers, verdedigers en verdedigende middenvelders die kans maken op een plek in het beste elftal aller tijden bekend gemaakt. Later volgen de genomineerde spelers voor de andere posities. 

Maandag werden de genomineerde verdedigende middenvelders bekend gemaakt. Frank Rijkaard, Johan Neeskens en Clarence Seedorf staan op de shortlist van twintig spelers. Ook namen als Pep Guardiola, Steven Gerrard, Andrea Pirlo en Xavi maken kans. Naast deze wat bekendere namen zijn ook Jószef Bozsik en Didi, twee spelers uit de jaren veertig, genomineerd.

Eerder al werden de genomineerde doelmannen en verdedigers al bekend gemaakt. Edwin van der Sar, Wim Suurbier, Ronald Koeman en Ruud Krol vertegenwoordigen Nederland voor die posities. Er kan op de site van France Football gestemd worden op de beste spelers aller tijden. 

Update: Ook de twintig genomineerde aanvallende middenvelders voor het Ballon d'Or-sterrenelftal van France Football zijn inmiddels bekend. Er is één Nederlander toegevoegd aan de lijst met kandidaten: Ruud Gullit. Hij heeft echter zware concurrentie in de strijd om een plekje in het elftal: onder meer Andrés Iniesta, Zinédine Zidane, Diego Maradona, Pelé en Michel Platini zijn ook genomineerd.