'Ik wil nog steeds snel naar Ajax 1, daar verandert deze blessure niets aan'

'Ik wil nog steeds snel naar Ajax 1, daar verandert deze blessure niets aan'

13-10-2020 10:36
10

2020 is niet het jaar van de jonge Ajax-verdediger Anass Salah-Eddine. De achttienjarige linksback stond maandenlang aan de kant met een enkelblessure, keerde afgelopen zomer terug op het veld en liep wederom een zware blessure op.

Begin augustus scheurde Salah-Eddine zijn enkelbanden af tijdens een oefenduel tussen Jong Ajax en Jong Almere City: de jeugdinternational van Oranje moest wéér een paar maanden revalideren en zal in 2020 niet meer in actie komen. "In eerste instantie kon ik het bijna niet geloven. Ik kwam net terug van een blessure, stond er eindelijk weer. Ik voelde me ook weer helemaal thuis in het team. Toen gebeurde dit", vertelt hij aan de Ajax-kanalen. Salah-Eddine heeft de tijd genomen om de klap te verwerken. "Lag op bed Netflix te kijken en heb mijn telefoon even op stil gezet. Ik wilde er gewoon niet aan denken."

De vleugelverdediger is inmiddels begonnen aan zijn revalidatie. "Voorheen hadden de trainers nog wel eens commentaar op mijn fysiek, maar na zo lang in de gym te hebben gezeten mogen ze het daar volgens mij niet meer over hebben", grapt hij. Na de jaarwisseling wil hij weer op het veld staan met een bal. "Ik heb nog steeds de ambitie om zo snel mogelijk in Ajax 1 te spelen. Daar verandert deze blessure niets aan. Het gaat nu alleen met een kleine omweg."

Salah-Eddine staat nog altijd op één Keuken Kampioen Divisie-optreden met Jong Ajax, maar hoopt ondanks alles spoedig de stap naar de hoofdmacht te zetten. "Ik ben vertrokken naar Ajax (de linkspoot kwam in 2018 over van AZ, red.) om in de ArenA te gaan spelen. Ik doe er alles aan om er volgend jaar te staan. Dat mag je zeker zo opschrijven."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s