Boadu gestraft bij Jong Oranje: 'Ryan klopte aan, maar dat heb ik niet gehoord'

Boadu gestraft bij Jong Oranje: 'Ryan klopte aan, maar dat heb ik niet gehoord'

13-10-2020 21:54
48

Myron Boadu begon dinsdag om disciplinaire redenen op de bank bij Jong Oranje. Trainer Marcel Groninger wilde daar verder weinig over kwijt, maar de negentienjarige spits van AZ is minder geheimzinnig: hij had zich verslapen.

"Ik had twee regels overtreden. Ik was twee keer te laat bij het ontbijt, omdat ik mij had verslapen. Ik werd een uurtje later wakker en toen was ik de klos", zegt Boadu na het EK-kwalificatieduel met Jong Cyprus (7-0 winst) tegen FOX Sports. "Het is dat er op mijn deur werd geklopt, anders was ik misschien nog wat later. Ryan (Gravenberch, red.) klopte ook nog aan, maar dat heb ik allemaal niet gehoord."

Het betekende dat Boadu zijn basisplaats verloor. "Dat is logisch. Ik ben het eens met de trainer. Voor mij is het geen groot probleem. Ik heb mijn excuses ook aangeboden, het is gewoon dom van mij. Groter moeten we het ook niet gaan maken", aldus de jonge aanvaller.

Boadu deed Groninger bovendien een belofte. "Ik zei tegen hem: het maakt niet uit hoeveel minuten je me geeft, ik scoor wel. En je hebt het gezien, een goal en een assist."