Ziyech staat voor Chelsea-debuut: 'Tien assists en vijf goals, helemaal prima'

Ziyech staat voor Chelsea-debuut: 'Tien assists en vijf goals, helemaal prima'

Gepubliceerd: donderdag 15 oktober 2020 om 13:52do 15-10-2020 om 13:52

Laatste update: donderdag 15 oktober 2020 om 14:45do 15-10-2020 om 14:45

Hakim Ziyech kan komende zaterdag zijn officiële debuut maken voor Chelsea. Engelse media melden dat de ex-Ajacied door manager Frank Lampard wordt opgenomen in de selectie voor de thuiswedstrijd tegen Southampton. Commentator en Premier League-expert Wytse van der Goot kijkt er reikhalzend naar uit.

Ziyech liep in de oefenwedstrijd tegen Brighton voorafgaand aan het Premier League-seizoen een knieblessure op, die hem bijna twee maanden aan de kant heeft gehouden. Nu is hij klaar om te vlammen in het shirt van Chelsea. "Ik heb bij Ziyech wel echt een goed gevoel", reageert Van der Goot in gesprek met VoetbalPrimeur.

"Ik vind het een voordeel dat Lampard hem nog niet heeft laten spelen voor de interlandperiode. Dat geeft aan dat hij hem echt rustig de tijd geeft om helemaal fit te worden", vervolgt de commentator van Ziggo Sport en Veronica. "En Chelsea kan nu wel iemand met vertrouwen en rust aan de bal gebruiken. Ik heb het gevoel dat Ziyech misschien wel is wat Chelsea nu nodig heeft. De missing link? Ja, dat denk ik wel."

Van der Goot hoopt dat Ziyech ondanks zijn valse start in Engeland de dubbele cijfers weet te halen. "Kevin De Bruyne gaf vorig seizoen twintig assists in de Premier League, dat is een record. Ziyech heeft de eerste vier wedstrijden gemist. Het is fantastisch als hij tien assists geeft. En vijf doelpunten erbij, dat is helemaal prima."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws