Hoedt geeft pijnlijke misser toe: 'Ik heb de fout gemaakt te vertrekken'

Hoedt geeft pijnlijke misser toe: 'Ik heb de fout gemaakt te vertrekken'

15-10-2020 19:01
18

Wesley Hoedt is blij dat hij drie jaar na zijn vertrek weer terug is bij zijn oude club Lazio. De Nederlander geeft tijdens zijn presentatie bij de Italiaanse club aan dat hij in 2017 niet naar Southampton had moeten vertrekken.

Hoedt weet zeker dat hij van waarde kan zijn voor de club uit Rome. "Ik heb nu meer ervaring, heb veel meer wedstrijden gespeeld in drie verschillende landen", vertelt hij op de persconferentie bij zijn presentatie. "Ik heb veel geleerd en voel me volwassener in vergelijking met mijn eerste tijd in het blauw-wit."

Ondanks zijn progressie stelt Hoedt dat hij niet had moeten vertrekken bij de Serie A-club. Bij Southampton, dat ongeveer zestien miljoen euro voor hem betaalde, ging het in eerste instantie goed. Na de komst van trainer Ralph Hasenhüttl zat speeltijd voor Hoedt er echter niet meer in. "Ik heb de fout gemaakt te vertrekken bij Lazio", vervolgt de verdediger. "Ik ben blij dat ik de kans krijg om het recht te zetten. Ik wil niet meer aan het verleden denken, maar naar de toekomst kijken."

Lazio-trainer Simone Inzaghi speelde een belangrijke rol bij de transfer van Hoedt. "Hij belde me een paar weken geleden en was erg belangrijk in m'n keuze om terug te keren", sluit de Nederlander af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!