Van Hanegem kan lachen om Berghuis-situatie: 'Grappig, doet eigenlijk nooit mee'

Van Hanegem kan lachen om Berghuis-situatie: 'Grappig, doet eigenlijk nooit mee'

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 06:48vr 16-10-2020 om 06:48

Laatste update: vrijdag 16 oktober 2020 om 09:31vr 16-10-2020 om 09:31

Willem van Hanegem kan lachen om het feit dat voetbalminnend Nederland moord en brand schreeuwde toen bondscoach Frank de Boer besloot Steven Berghuis op de bank te zetten tegen Bosnië en Herzevogina. De Kromme zelf had ook verwacht dat de Feyenoord-aanvoerder in de basis zou beginnen.

"Hij was gretig tegen Mexico en tegen Bosnië viel hij goed in. Dat moet hij willen, dat mensen over hem praten door zijn prestaties op het veld", begint Van Hanegem in gesprek met het Algemeen Dagblad. In het verleden kwam Berghuis nogal eens in het nieuws met dingen die niets met zijn spel te maken hadden. Zo lekte de transferclausule van ongeveer acht miljoen euro in het contract van Berghuis uit naar de media.

De aanvaller kende een prima start van het seizoen bij Feyenoord. Hij kwam zes keer tot scoren in de eerste vier wedstrijden van de competitie. Toen De Boer hem vervolgens niet opstelde tegen Bosnië zorgde dat voor een golf van kritiek. "Best grappig, omdat Berghuis normaal eigenlijk nooit meedoet", vervolgt Van Hanegem. "Dus deze opwinding was puur op basis van zijn start in de Eredivisie en zijn spel in een nietszeggende oefenwedstrijd tegen Mexico. Al had ik hem ook opgesteld tegen Bosnië, hoor."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws