Excuses Derksen aanvaard: "Hoffelijk hoe Johan en Wilfred dit hebben opgepakt"

16 oktober 2020 om 16:43

De 49-jarige Danny Drieënhuizen uit De Bilt is blij met de excuses die Johan Derksen maandagavond bij Veronica Inside maakte. De analist maakte een grap over de stofwisselingsziekte van Mario Götze: het schoot in het verkeerde keelgat bij Drieënhuizen, wiens tienjarige zoon een stofwisselingsziekte heeft.

Nadat PSV stuntte met de komst van Götze, liet Derksen weten dat hij 'ook wel een stofwisselingsziekte over had' voor Ann-Kathrin Brömmel, de vrouw van de 63-voudig Duits international. Drieënhuizen stuurde vervolgens een e-mail naar de Veronica Inside-redactie. 'Er wordt gedacht dat er meer kinderen aan stofwisselingsziekten doodgaan dan aan kanker. Genezen doe je niet en behandelbaar zijn er maar een paar. Vaak zijn kinderen ernstig meervoudig gehandicapt en worden ze niet volwassen', schreef hij. 'Je zegt toch ook niet: daar heb ik wel even kanker voor over? (…) Zou het mogelijk zijn dat Wilfred en Johan deze uitglijder komende vrijdag rechtzetten?'

Derksen deed dit inderdaad en trok maandag het boetekleed aan. "Heel hoffelijk hoe Johan en Wilfred dit hebben opgepakt", aldus de trouwe Veronica Inside-kijker in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Iedereen kan een uitglijder maken, maar als je het dan op deze manier oplost, dan kan ik daar alleen maar respect voor hebben. Ik ben ook helemaal niet boos meer."

Drieënhuizen is vooral blij dat de onbekende ziekte landelijke aandacht heeft gekregen. "Dat is pure winst", vindt hij zelfs. "Er zijn zoveel verschillende varianten van deze ziekte. Allemaal mensen met hun eigen verhaal. Erkenning en herkenning, dat is cruciaal voor de gezinnen die er dag en nacht mee hebben te maken."

Lees meer over:

Deel via