Jong PSV krijgt er vijf tegen aan De Dijk, Excelsior pakt eerste thuispunten

16-10-2020 23:05 Laatste update: 23:16
57

Jong PSV heeft een pas op de plaats moeten maken in de Keuken Kampioen Divisie. De Eindhovense beloften gingen hard onderuit aan De Dijk en moesten vijf treffers incasseren tegen FC Volendam.

FC Volendam-Jong PSV 5-1
Voor rust werd er niet gescoord en was er niet veel aan de hand voor de gasten uit Eindhoven. Franco Antonucci brak echter al vroeg in de tweede helft de wedstrijd open en vervolgens was er geen houden meer aan voor Jong PSV. Boy Deul tekende voor de 2-0 en de 3-0, de overige goals werden verzorgd door een internationaal gezelschap. De Italiaan Samuele Mulattieri maakte de vierde van de avond, de Noor Mathias Kjölö deed iets terug namens Jong PSV, de Griek Giannis Iatroudis verzorgde het slotakkoord: 5-1.

Excelsior-MVV 2-0
Excelsior had al vier wedstrijden op rij niet gewonnen en had in eigen huis nog geen punt gepakt. De Kralingers speelden tegen MVV echter alle frustraties van zich af. De gasten uit Maastricht haalden de rust met 0-0, maar werden in de tweede helft verrast door een vrije trap van Julian Baas. De IJslandse Keuken Kampioen Divisie-topscorer Elías Ómarsson besliste niet lang daarna het treffen: 2-0.

Jong Ajax-Jong AZ 3-2
Jong Ajax beleefde een valse start op De Toekomst. Al na zeven minuten ging het mis in de opbouw tussen Devyne Rensch en Aléx Mendez. Peer Koopmeiners kon onderscheppen en plaatste de bal in de hoek: 0-1. Het antwoord kwam na een klein kwartier, toen Enric Llansana raak kopte uit een vrije trap van Méndez. Niet veel later riepen de Amsterdammers de problemen over zichzelf af. Victor Jensen trapte na richting Kenzo Goudmijn en kreeg een rode kaart.

Jong AZ voerde de druk vervolgens op en trof via Koopmeiners de lat. De thuisploeg kwam er nauwelijks nog uit, maar één goed geplaatste counter betekende op slag van rust wel de 2-1 van Brian Brobbey. De spits, die nog altijd zijn contract niet heeft verlengd, rondde af na een lange bal achter de Alkmaarse defensie. En vijf minuten na rust sloeg Brobbey weer toe: hij versierde zelf een penalty en verzilverde het buitenkansje: 3-1.

Met een man meer moesten de beloften van AZ in de achtervolging. Richonell Margaret schoot van dichtbij raak, maar in het laatste halfuur werd wonder boven wonder niet meer gescoord, mede doordat Tijmen Wildeboer de paal raakte.

Jong FC Utrecht-NEC 1-4
NEC heeft de 6-0 zege op FC Eindhoven van twee weken geleden een goed vervolg gegeven. Jong FC Utrecht verloor thuis met 1-4. Hicham Acheffay zette de Domstedelingen nog wel op voorsprong, maar Jonathan Okita maakte gelijk. Hoewel Sylvian Mokono al na een halfuur spelen zijn tweede gele kaart kreeg, wisten de Nijmegenaren pas in de laatste 25 minuten door te drukken. Bart van Rooij, Souffian El Karouani en Terrell Ondaan bezorgden NEC alsnog een ruime zege.