'De ballen van Nike en Adidas zwabberen lekker, dus die heb ik het liefst'

'De ballen van Nike en Adidas zwabberen lekker, dus die heb ik het liefst'

Gepubliceerd: zaterdag 17 oktober 2020 om 13:12za 17-10-2020 om 13:12

Oussama Tannane probeert keepers op het verkeerde been te zetten met zijn vrije trappen. De aanvallende middenvelder van Vitesse is tot dusver de enige speler die dit seizoen uit een directe vrije trap scoorde in de Eredivisie.

De spelmaker van de Arnhemmers heeft gesprekken met de keepers in zijn team. "Ik vraag wel eens wat ze de vervelendste vrije trap vinden en dat is de zwabberbal", vertelt hij in een groot interview met de Volkskrant. Met die bevindingen probeert Tannane zijn voordeel te doen. "Vooral de ballen van Nike en Adidas zwabberen lekker, dus die heb ik het liefst. Keepers weten niet waar hij gaat komen en eerlijk gezegd weet ik dat zelf ook niet."

Een vrije trap die in de kruising ploft is fraai, maar Tannane mikt er niet op. "Juist op de keeper", legt de Amsterdammer uit. "Dan maak ik de grootste kans dat hij op doek gaat. Soms vliegt de bal alsnog de tribune in, want je voet heeft er geen zeggenschap over. Een zwabberbal met de wreef is meer gokken dan met de binnenkant. Maar het voordeel is dat de bal ook niet precies in de kruising hoeft. Als de keeper al verkeerd stapt, kan hij erin gaan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws