'Iedereen was in shock over hoe we Ajax het zwijgen op hebben gelegd'

'Iedereen was in shock over hoe we Ajax het zwijgen op hebben gelegd'

Gepubliceerd: zondag 18 oktober 2020 om 09:27zo 18-10-2020 om 09:27

Riechedly Bazoer maakt dit seizoen indruk bij Vitesse als een soort moderne libero. Hij verloor dit seizoen, inclusief voorbereiding, pas één keer met de Arnhemmers: uit bij Ajax (2-1).

Zijn oude werkgever had echter alle moeite met Vitesse, zag Bazoer. "In Amsterdam was ik zo blij. Als je kijkt hoe we speelden als team", zegt hij tegen Voetbal International. "Iedereen was in shock over hoe aanvallend Vitesse speelde. Iedereen was wel in shock ook over hoe we Ajax het zwijgen op hebben gelegd in eigen huis."

"Maar je moet jezelf wel belonen", vervolgt de 24-jarige verdediger annex middenvelder. "Dan ben je gewoon ontzettend blij als je scoort, voor mijn gevoel waren we de bovenliggende partij. Die reactie van een aantal Ajax-spelers op mij zei wel genoeg denk ik. Ons verbaasde het niets, we zijn op de weg naar boven, als we zo doorgaan kunnen we iedereen pijn doen."

Volgens Bazoer is het nu zaak om de goede lijn door te trekken. "We gaan stappen maken. Logisch ook als je individueel goed speelt en het team draait lekker. Iedereen weet dat ik ambities heb om nog eens de stap naar het buitenland te maken. Maar ik focus me op nu. Ik moet deze lijn doorpakken en ik voel me bij Vitesse nu heel erg op mijn plek. Het is gewoon fijn hier, iedereen is gewoon vrolijk. Deze trainer is echt goed, dat heb ik al vaker gezegd."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws