België praat over 'opvallende verschijning' Lang: 'Die typisch Nederlandse stijl'

18-10-2020 13:15
22

Noa Lang heeft zaterdagavond zijn visitekaartje afgegeven in België. De van Ajax overgekomen aanvaller (21) maakte in de tweede helft van Standard Luik - Club Brugge zijn debuut en deed dat goed.

In België gaat het een dag na het 1-1 gelijkspel over Lang. 'De nieuwe nummer tien van Club liet zich opmerken met twee schietkansen in vijf minuten. En nog eens vijf minuten later kopte hij hard en goed naar de grond richting de tweede paal. Arnaud Bodart werd gedwongen tot een prima parade', aldus Het Nieuwsblad in het wedstrijdverslag.

Ludo Vandewalle, chef voetbal van de Belgische krant, wijdt zelfs een column aan Lang. 'De wedstrijd tussen Standard en Club Brugge was best aangenaam om volgen. Veel kansen en veel strijd. Maar hoogstaand? Neen, dat niet. Het moet beter voor Europa. Noa Lang was wel een opvallende verschijning bij Club Brugge. De enige zomeraanwinst maakte een goede indruk.'

'Hij mocht al meteen een helft meespelen, de 21-jarige Nederlander. Het gebeurt niet veel dat een debutant zich meteen zo op de voorgrond zet. Een schot voorlangs, een goede poging uit de tweede lijn en een kopbal die miraculeus door Bodart uit zijn doel werd gehouden. Het kan tellen.'

'Noa Lang heeft wel die typisch Nederlandse stijl, meer bepaald het laconieke van die technisch vaardige jongens uit de Ajax-school. De ervaring leert dat dit aardig is om naar te kijken. Tegelijkertijd worden die types wel verrast door de fysieke kracht die nodig is om het in de Jupiler Pro League te maken. Goeie voetjes zijn niet genoeg, er is ook mentale en fysieke weerbaarheid nodig. Afwachten hoe Lang zich daaraan aanpast maar het debuut houdt beloftes in.'

Het Nieuwsblad beloont Lang met het rapportcijfer 7. 'Debuteerde en was al meteen heel aanwezig in de wedstrijd. Werd door een uitstekende save van Bodart van zijn eerste doelpunt voor Club gehouden. Heeft een laconieke stijl en zal nog moeten wennen aan fysieke spel in de Jupiler Pro League', klinkt het. Het Laatste Nieuws zag tot slot dat Lang 'wat diepgang en lef toevoegde aan Club'.