Feyenoord heeft 'hoopgevende onderzoeksresultaten': 'Maar 5 fans mogelijk besmet'

Feyenoord heeft 'hoopgevende onderzoeksresultaten': 'Maar 5 fans mogelijk besmet'

Gepubliceerd: zondag 18 oktober 2020 om 14:19zo 18-10-2020 om 14:19

Casper van Eijck, clubarts van Feyenoord, heeft de eerste bevindingen van zijn onderzoek rond de wedstrijd van de Rotterdammers tegen FC Twente gepubliceerd. Van Eijck wilde weten hoe veel fans er in het stadion waren die besmet waren met het coronavirus.

Van Eijck hoopt met zijn onderzoek bij te kunnen dragen aan het terug verwelkomen van supporters in de stadions. "De GGD heeft na afloop van het duel met FC Twente negen mensen geïdentificeerd die positief zijn getest én bij de wedstrijd aanwezig waren", vertelt hij in gesprek met de NOS. "Daarvan hadden vier mensen de volgende dag al symptomen, dus de kans dat die besmet zijn tijdens de wedstrijd is heel onwaarschijnlijk."

Dat betekent dat er vijf mensen op de 13.000 aanwezige fans waren die tijdens de wedstrijd mogelijk besmet zijn. Van Eijck wil graag bij meer wedstrijden onderzoek doen. "Het is nog te vroeg om een conclusie te trekken, dat kan pas als het onderzoek is afgesloten", laat de clubarts optekenen. "Maar dit biedt wel hoop."

Ondanks het hoopgevende resultaat van Van Eijck moet hij ook toegeven dat er bij veel clubs sprake is van corona-uitbraken. Ondanks veel voorzorgsmaatregelen komt dat nog te vaak voor, vindt de arts. "Alles valt of staat met het gedrag van mensen. Natuurlijk kun je testen, maar dat zal geen enkele besmetting voorkomen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws