Doelpunt, overwinning en koppositie: droomstart Götze bij PSV

18-10-2020 18:33 Laatste update: 19:39
192

Mario Götze heeft zijn officiële PSV-debuut opgeluisterd met een doelpunt en overwinning. Na de snelle openingstreffer van de Duitser kwam de ploeg van trainer Roger Schmidt niet meer in de problemen tegen PEC Zwolle: 0-3.

Götze kreeg verrassenderwijs een basisplaats van Schmidt en betaalde het vertrouwen anderhalve week na zijn sensationele transfer dubbel en dwars uit: precies acht minuten en vier seconden had de oud-speler van Borussia Dortmund en Bayern München nodig voor zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Aan zijn goal ging een dramatische terugspeelbal van Clint Leemans vooraf.

Na de goal van Götze was het verzet van PEC Zwolle al snel gebroken, helemaal toen Cody Gakpo er op aangeven van assistkoning Philipp Max 0-2 van maakte. PSV was heer en meester, maar moest na een half uur spelen toch een penalty toestaan na geklungel in de verdediger. Max gleed uit, waarna Timo Baumgartl een overtreding maakte op Reza Ghoochannejhad. De spits van PEC nam de penalty zelf, maar faalde jammerlijk.

Het was de doodsteek voor PEC Zwolle, dat kort na de gemiste penalty van Ghoochannejhad op een onoverbrugbare achterstand kwam. Donyell Malen combineerde met Gakpo en liet doelman Michael Zetterer kansloos met een hard schot in de linkerhoek.

De tweede helft had vervolgens net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden. Götze werd na dik een uur gewisseld voor Mohamed Ihattaren, maar veel gebeurde er niet meer. Niet gek ook, aangezien PSV komende donderdag de Europa League-groepsfase begint met een thuiswedstrijd tegen Granada. Door de zege op PEC gaan de Eindhovenaren nu alleen in kop in de Eredivisie. Ajax en Vitesse volgen op één punt.