Van Loen: 'Hij speelde als veldheer in De Kuip, Feyenoord oogde vrij belabberd'

Van Loen: 'Hij speelde als veldheer in De Kuip, Feyenoord oogde vrij belabberd'

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 07:02ma 19-10-2020 om 07:02

John van Loen is diep onder de indruk van het spel van Sparta Rotterdam-middenvelder Adil Auassar tegen Feyenoord. De aanvoerder van Sparta liet tegen Feyenoord zien belangrijk te zijn voor zijn elftal.

Van Loen kiest het Elftal van de Week voor De Telegraaf en geeft aan dat elk team een leider nodig heeft. "Ja, dat was genieten geblazen zondagmiddag, hoor. Auassar speelde als een veldheer in De Kuip, waar Feyenoord overigens vrij belabberd oogde. Hij raakte geen moment in paniek, was de grote regelaar op het middenveld."

Centraal achterin maakt Van Loen een plekje vrij voor Bart Vriends, die zijn mannetje stond tegen de aanvallers van Feyenoord. "Vriends behield in de Rotterdamse derby het overzicht en de rust." Bijna stapte Sparta nog als winnaar van het veld. "Bijlow stond echter goed in de weg bij die kans van Duarte in de allerlaatste seconden. Vriends is voor zijn lengte allesbehalve houterig. Daar weet ik alles van, als lange en dunne spits werd ik een slungel genoemd."

Van Loen is wél tevreden over het spel van Feyenoord-back Ridgeciano Haps, evenals over Tyronne Ebuehi van FC Twente. "Dat zijn backs naar mijn hart. Ebuehi is dominant, balvast en wil voetballen. En net als Haps gaat hij er graag overheen. Haps scoorde nog, altijd lekker als een back er eentje in peert", sluit hij af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws