Van Basten kraakt Feyenoord: 'Lullig, maar die mag niet in De Kuip spelen'

Van Basten kraakt Feyenoord: 'Lullig, maar die mag niet in De Kuip spelen'

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 07:35ma 19-10-2020 om 07:35

Laatste update: maandag 19 oktober 2020 om 10:00ma 19-10-2020 om 10:00

Feyenoord komt op alle fronten tekort, constateert Marco van Basten. De analist komt bij Rondo op Ziggo Sport met een vernietigende analyse over de Rotterdammers, die zondag niet wisten te winnen van Sparta (1-1).

"Het viel tegen. Ik vond Feyenoord rommelig, totaal niet wakker", begint Van Basten. "Ze hebben gewoon niet zoveel kwaliteit, zowel aan de bal als in kleine ruimtes. Als je daarna Ajax of PSV ziet, zit er een groot verschil in. Ik vind het leuk als het goed gaat bij Feyenoord, maar in de tweede helft werd het alleen maar slechter."

Van Basten zegt niet onder de indruk te zijn van Mark Diemers, João Teixeira, Jens Toornstra en Bart Nieuwkoop. "De keeper (Justin Bijlow, red.) is goed, het centrale duo (Marcos Senesi en Uros Spajic, red.) ook. Haps speelde de eerste helft goed, maar was de tweede helft ook om te huilen. Er blijft te weinig over."

"Bozeník heeft ook het niveau niet, vind ik", vervolgt hij. "Die mag niet in De Kuip spelen. Het klinkt een beetje lullig, want die jongen is van goede wil. Maar hij is technisch gewoon te min." Tot slot kan ook de Feyenoord-jeugd Van Basten niet bekoren. "Orkun Kökcü heeft wel een aantal keer laten zien dat hij goed kan voetballen, maar de jonge jongens komen niet door bij Feyenoord."

"Als ze kwaliteit hebben, laten ze ze ook bij Feyenoord spelen. Dick zet ze niet eens op de bank, dat is ook een teken. Terwijl Feyenoord een grotere vijver heeft om uit te vissen voor de jeugdopleiding dan Ajax. Honderd procent. In Zuid-Holland wonen veel meer mensen dan in Noord-Holland", besluit San Marco.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws