Twee scheidsrechters maken slechte beurt in Zeist: 'Voor mij onbegrijpelijk'

Twee scheidsrechters maken slechte beurt in Zeist: 'Voor mij onbegrijpelijk'

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 07:51ma 19-10-2020 om 07:51

Laatste update: maandag 19 oktober 2020 om 07:53ma 19-10-2020 om 07:53

Jens Toornstra is ontsnapt aan een rode kaart in de eerste helft van Feyenoord - Sparta. Reinold Wiedemeijer, die namens de KNVB wekelijks de VAR-momenten van het Eredivisie-weekend bespreekt bij FOX Sports, noemt het 'onbegrijpelijk' dat de Feyenoorder mocht blijven staan.

Toornstra maakte een veelbelovende Sparta-counter onschadelijk door Abdou Harroui neer te beuken. De gele kaart van scheidsrechter Kevin Blom was niet genoeg, vindt Wiedemeijer. "In dit soort duidelijke situaties moet de scheidsrechter het goed doen en hier een rode kaart trekken", stelt de voormalige arbiter. "Hier gaat hij naar geel toe, maar dat is voor mij onbegrijpelijk. Ik had het prettig gevonden als de VAR (Siemen Mulder, red.) ingegrepen had."

De hoofdrolspeler schrok toen hij de overtreding terugkeek op de beelden. "Mijn gevoel in de wedstrijd was niet dat de overtreding heel hard was", reageert Toornstra bij RTV Rijnmond. "Maar ik heb het net teruggezien en het was harder dan ik dacht tijdens de wedstrijd, dus ik was blij met geel. Iedereen die mij kent weet ook dat ik nooit iemand opzettelijk zou blesseren." Toornstra verontschuldigde zich na afloop bij Harroui, die na een blessurebehandeling door kon spelen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws