'Feyenoord wilde Kudus, Veerman en Ejuke in plaats van 'Studio Sport-aankoop''

19 oktober om 23:19

Feyenoord legde afgelopen zomer onder meer Mark Diemers en Bryan Linssen vast, maar had voor de coronacrisis hele andere plannen. Mohammed Kudus, Joey Veerman en Chidera Ejuke stonden hoog op de lijst.

Clubwatcher Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad vertelde dat maandagavond bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Voor de coronacrisis had Feyenoord echt een plan liggen. Dat is niet des Feyenoords, een plan. Ze hebben niet alleen naar Studio Sport gekeken en gedacht: die gaan we halen. Daar lijkt het nu wel op, want Diemers is natuurlijk een Studio Sport-aankoop. Daarvoor hadden ze Kudus op de lijst staan, die kent Arnesen heel goed. Ze dachten ook aan Veerman en Ejuke."

Feyenoord had geld om die spelers ook te kunnen halen, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. De club kon ineens geen kant meer op. "Feyenoord dacht dat soort bedragen ook neer te kunnen leggen. Maar plots konden ze geen negen miljoen euro meer neerleggen, maar was het helemaal verdwenen", zegt Gouka.

"Toen hebben ze bij Diemers aangeklopt. Arnesen was niet zo gecharmeerd van dat soort aankopen, maar het was beter iets dan niets. Het zijn voor de Eredivisie spelers die je in een druk programma kunt inzetten waardoor het niveau niet keldert."

De vraag is of Feyenoord met de huidige spelersgroep mee kan doen om de titel. Gouka denkt van niet. "Ik denk dat ze dat in De Kuip ook beseffen. Vorig jaar waren ze voor het gevoel dicht bij het landskampioen, met een achterstand van zes punten. Of ze verder zijn dan vorig seizoen is de vraag, maar het publiek heeft de lat zo hoog gelegd. Als Ajax een normaal seizoen draait en PSV en AZ zich normaal presenteren, wordt het voor Feyenoord moeilijk om bij de topdrie te eindigen."