Van Hooijdonk traint met vader na coronaplaag NAC: 'Lekker vrije trappen nemen'

Van Hooijdonk traint met vader na coronaplaag NAC: 'Lekker vrije trappen nemen'

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 09:15di 20-10-2020 om 09:15

De topper tussen NAC Breda en SC Cambuur staat dinsdagavond op het programma, nadat het duel in eerste instantie vanwege een corona-uitbraak bij NAC uitgesteld werd. De club uit Breda mist alsnog vijf spelers, tot ergernis van Sydney van Hooijdonk.

"Het is irritant dat we een paar basisspelers moeten missen, maar ik vind dat we nog steeds een goed elftal hebben", vertelt de topschutter van NAC in gesprek met De Telegraaf. "Het is niet ideaal, maar die wedstrijd moet gespeeld worden. Ik denk ook dat dit vaker voor gaat komen dit seizoen."

Zelf staat Van Hooijdonk wel in het veld tijdens de Keuken Kampioen Divisie-topper. "Ik ben gelukkig gezond gebleven en heb stevig doorgetraind voor mezelf. Dat heb ik op een veldje bij ons in de buurt gedaan en daarbij heb ik ook samen met mijn vader getraind. Lekker vrije trappen oefenen", vertelt de zoon van Pierre van Hooijdonk.

De NAC-spits dacht in de voorbereiding lang dat hij zou vertrekken bij de club uit Breda. "Als Mario (Bilate, red.) niet geblesseerd was geraakt, had ik honderd procent zeker niet meer bij NAC gespeeld. Ik heb mijn kans gepakt op het moment dat die zich aandiende. Ik heb met de club afgesproken dat ik sowieso dit seizoen zal blijven en er is de intentie van beide kanten om een langjarig contract aan te gaan."

Door het grote aantal afwezigen heeft NAC bij de KNVB geïnformeerd of het mogelijk was de wedstrijd nog een keer uit te stellen, maar daar ging de voetbalbond niet mee akkoord.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws