Nieuwe coronabesmettingen bij AZ richting Napoli-duel

Nieuwe coronabesmettingen bij AZ richting Napoli-duel

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 11:59di 20-10-2020 om 11:59

Laatste update: dinsdag 20 oktober 2020 om 12:16di 20-10-2020 om 12:16

Binnen de spelersgroep van AZ zijn dinsdag nieuwe corona-besmettingen geconstateerd. Over twee dagen spelen de Alkmaarders in de Europa League tegen Napoli.

Dat meldt de club op de website. Op dit moment wordt bij de club onderzocht hoeveel spelers besmet zijn geraakt met het virus. De club uit de Zaanstreek laat weten in nauw contact te staan met de KNVB, de GGD en de UEFA.

Vorige week werden er bij AZ al negen coronabesmettingen geconstateerd: zes spelers en drie medewerkers moesten in quarantaine. Ondanks deze besmettingen speelde AZ dit weekend wel gewoon een competitiewedstrijd tegen VVV-Venlo (2-2).

In Napels, waar AZ donderdagavond gaat beginnen aan het Europese seizoen, luidde gemeenteraadslid Ciro Borriello de noodklok al. Borriello vindt dat hoogst onverstandig dat AZ richting Napels komt en pleit voor afgelasting van het duel.

"We moeten verantwoordelijk gedrag tonen. AZ moet in quarantaine en de wedstrijd moet uitgesteld worden", aldus Borriello. In de eerste speelronde van de Europa League spelen Napoli en AZ donderdag om 18.55 tegen elkaar.

Eind augustus stelde de UEFA een reglement op wat betreft coronabesmettingen in de selectie. Als club moet je 13 spelers beschikbaar hebben om te kunnen spelen, waaronder minimaal één keeper.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws