'Flinke loonsverhoging na interesse van Ajax: Anderlecht om de tafel'

'Flinke loonsverhoging na interesse van Ajax: Anderlecht om de tafel'

20-10-2020 12:30
14

Hendrik Van Crombrugge (27) zit met RSC Anderlecht om de tafel om een een nieuw, verbeterd contract te bespreken. Ondanks de financiële malaise bij de club overweegt men om keeper van het Belgische nationale elftal opslag te geven. Volgens Het Laatste Nieuws heeft de zomerse interesse daar mee te maken.

Zo voelde Anderlecht de druk voor een mogelijk vertrek van Van Crombrugge toenemen tijdens de laatste weken van de transferperiode. 'In de zomer was er vage interesse - onder meer van Ajax en enkele Duitse en Franse subtoppers - en de speler koos met Stijn Francis een nieuwe makelaar, maar dat leidde niet tot een concreet bod', aldus de krant. Ajax keek vermoedelijk naar Van Crombrugge als potentiële opvolger van André Onana, die uiteindelijk bleef.

Aanvankelijk leken de nieuwe bazen bij Anderlecht een verbeterd contract uit te sluiten, maar intussen is de situatie anders uitgedraaid. Van Crombrugge kan een nieuw contract tot medio 2025 tekenen en de helft meer kunnen verdienen. De inmiddels 27-jarige doelman wordt al jaren genoemd als mogelijke nieuwe Ajax-doelman, maar vooralsnog blijft Onana het doel van de Amsterdammers verdedigen.