'Ik heb prachtige coaches gehad, ben geen groentje, maar leer veel van Advocaat'

'Ik heb prachtige coaches gehad, ben geen groentje, maar leer veel van Advocaat'

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 10:44wo 21-10-2020 om 10:44

João Teixeira is zeer te spreken over Feyenoord-trainer Dick Advocaat. De 27-jarige Portugees speelde voor clubs als Liverpool, Brighton & Hove Albion, FC Porto en Vitória Guimarães en maakte dus al de nodige grote trainers mee.

"Hij praat goed en duidelijk met de spelers", zegt de middenvelder in De Telegraaf over Advocaat. "Dat vind ik belangrijk. Hij is een eerlijke man, dat kan je meteen zien. Ik ben geen groentje meer, ik zit al vanaf mijn achttiende in het profvoetbal, heb al negen seizoenen meegedraaid bij clubs en inderdaad prachtige coaches gehad. Toch leer ik veel van deze trainer bij Feyenoord."

Teixeira werkte ook al samen met Jürgen Klopp bij Liverpool. "Klopp? Ja, die is echt heel speciaal. Geloof me. Dat is een persoonlijkheid. Hij weet zo ontzettend veel van voetbal. Kijk eens hoe Liverpool speelt. Daar zitten zo ongelooflijk veel uren werk in van zijn kant. Hij motiveert spelers op waanzinnige wijze. Hij doet dat met zoveel adrenaline en energie. Dat brengt hij over op de spelers en dat zorgt voor een geweldig gevoel. Hij is sympathiek, maar als hij hard moet zijn, is hij dat ook."

Teixeira heeft nog een reden om zijn trainers scherp in de gaten te houden. "Ja, ik heb in Portugal al mijn eerste trainersdiploma gehaald. Ik ben ook altijd bezig met de tactiek. Toen ik jong was, had ik alleen oog voor het zelf spelen en trainen. Een paar jaar geleden kreeg ik meer interesse in wat we eigenlijk doen op de training."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws