Lampard verdedigt opmerkelijke keuze: 'Cech had nog wekelijks kunnen spelen'

Lampard verdedigt opmerkelijke keuze: 'Cech had nog wekelijks kunnen spelen'

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 14:55wo 21-10-2020 om 14:55

Hoewel de keepersstrijd bij Chelsea voorlopig in het voordeel van Edouard Mendy is beslecht, twijfelde manager Frank Lampard geen seconde om Petr Cech op de spelerslijst van Chelsea voor de Premier League te zetten. De clubicoon van The Blues verdedigt zijn keuze.

De 38-jarige Tsjech ging anderhalf jaar geleden met pensioen. Dat hij nu op de spelerslijst van Chelsea staat wordt in Engeland als motie van wantrouwen gezien aan Kepa Arrizabalaga. Lampard ziet het echter anders. "Petr traint nu al een tijdje mee met onze keepers", zegt hij tegen BT Sport. "Dat is heel belangrijk voor de andere doelmannen. Daarnaast hadden we nog ruimte op onze spelerslijst, terwijl we geen idee hebben wat dit coronajaar allemaal gaat brengen."

De voormalig middenvelder spreekt dan ook van een 'eenvoudige beslissing' en een 'no-brainer'. "Petr blijft werken als technisch adviseur, maar zal beschikbaar zijn als we hem nodig hebben. Hij is heel fit en relatief jong, ik denk dat hij eigenlijk nog gewoon wekelijks had kunnen spelen. Ik verwacht niet dat we hem in actie gaan zien, maar we hebben de afgelopen maanden wel meer dingen meegemaakt die niemand had verwacht. Ik heb geen seconde getwijfeld om Petr in te schrijven. Ik denk bovendien dat het de andere keepers alleen maar kan helpen. Het komt zeker niet voort uit romantiek."

Voorlopig is Mendy de eerste keus onder de lat bij Chelsea. De Franse aanwinst hield de nul in het Champions League-duel met Sevilla (0-0). "Thiago Silva was centraal achterin uitstekend, met zijn ervaring en kwaliteit. En Mendy hoefde maar één redding te maken, maar die was uitstekend. Ook voetballend was hij erg goed. Of hij nu onze eerste keeper is? Ja, op dit moment wel. Hij heeft zijn klasse getoond."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws