Slot realistisch: 'Keuze ligt bij UEFA, Nederlandse en Italiaanse autoriteiten'

Slot realistisch: 'Keuze ligt bij UEFA, Nederlandse en Italiaanse autoriteiten'

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 22:24wo 21-10-2020 om 22:24

Arne Slot maakt zich op voor een zwaar duel met Napoli. De trainer moet het tegen de Italiaanse ploeg doen zonder een waslijst aan spelers die besmet zijn geraakt met het coronavirus. Slot denkt niet dat de Alkmaarders iets te verwijten valt.

"Wij hebben een ongelofelijk vakkundige dokter, die al maanden proactief bezig is geweest om te protocollen na te leven", begint Slot op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Napoli. "Dat het ons is overkomen, daar balen we ontzettend van. Op de achtergrond is veel overleg geweest over het doorgaan van deze wedstrijd. De keuze ligt bij de UEFA, de Nederlandse en de Italiaanse autoriteiten. Nu zitten we hier en hebben we er eigenlijk ontzettend veel zin in."

Slot geeft aan dat AZ vooral goed moet letten op de voorhoede van de ploeg uit Napels. "Napoli heeft veel sterke punten. Als liefhebber kijk ik al jarenlang met veel plezier naar Napoli. Ze hebben fantastische aanvallers die individueel het verschil kunnen maken. Dan heb ik het niet alleen over Dries Mertens of Victor Osimhen, maar ook over buitenspelers zoals Lorenzo Insigne en Hirving Lozano. Ze hebben gewoon heel veel kwaliteiten."

Toch mag zijn ploeg zich niet blindstaren op de uitstekende voorhoede van Napoli. "Wat ook opvalt is de discipline als het om verdedigen gaat", vervolgt de AZ-trainer. "We hebben veel respect voor de tegenstander, maar daarnaast hebben we ontzettend veel zin om het tegen zo’n ploeg op te nemen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt het bij Napoli - AZ?

Winst Napoli
74%
Gelijkspel
10%
Winst AZ
16%
(683 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws