Klap voor Ajax: Kudus loopt zware blessure op en staat maanden buitenspel

Klap voor Ajax: Kudus loopt zware blessure op en staat maanden buitenspel

22-10-2020 14:57 Laatste update: 15:22
217

Ajax is Mohammed Kudus maanden kwijt. Dat bevestigt de Amsterdamse club donderdag. De Ghanese middenvelder heeft een meniscusblessure opgelopen en komt naar verwachting niet meer in actie in 2020.

Kudus kon woensdagavond na zes minuten in de Champions League-clash tussen Ajax en Liverpool (0-1) niet verder. Donderdag meldde hij zich voor onderzoek in het ziekenhuis, waar de vrees voor een zware blessure uitkwam: het twintigjarige toptalent heeft letsel aan de meniscus in zijn rechterknie. Hij moet geopereerd worden.

Ajax verwacht Kudus in elk geval voor de winterstop niet meer terug. Het is een forse streep door de rekening voor trainer Erik ten Hag, die de komende weken een belangrijke rol in gedachten had voor de Ghanees. Tegen Liverpool begon hij als valse spits. Kudus maakte afgelopen weekend nog veel indruk tegen sc Heerenveen (5-1).

Kudus maakte tegen Liverpool zijn debuut in de Champions League. Hij kwam in de zomer over van FC Nordsjaelland en kwam tot nu tot vier officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij in één keer scoorde. Door zijn blessure mist hij ook de rest van de Champions League-groepsfase.